Crearea unei companii in Israel

Share Button

Crearea unei companii in Israel este necesara pentru a desfasura afaceri in tara. Daca nu intentionati sa inregistrati o companie straina in Israel, crearea unui tip de companie locala este singura modalitate de a merge mai departe in proiectele de afaceri.

Intrebarea fireasca este: Ce fel de companie ar trebui sa creezi in acest scop? Accesati site-ul http://www.si-law.ro pentru a lua legatura cu cei mai buni avocati, care va pot ajuta in ceea ce priveste crearea unei companii in Israel.

Crearea unei companii in Israel este destul de simpla si necesita putina documentare. Cu toate acestea, este necesar sa urmati anumite proceduri.

CREAREA UNEI COMPANII IN ISRAEL

ppt.ro

Cand cineva doreste sa creeze o companie in Israel, trebuie sa o inregistreze in Registrul companiilor israeliene, Rasham HaHaverot, situat in Ierusalim.

DOCUMENTE CARE TREBUIE OFERITE

  • Statutele C ale companiei. Toate cererile trebuie sa includa o copie a statutului companiei.
  • Declaratia primilor actionari. Aceasta declaratie este un document in care fiecare actionar trebuie sa recunoasca ca nu sunt interzise prin lege sau prin verdict sa fie sau sa devina actionar.
  • Declaratia primului director. Acest document prevede ca directorul este dispus sa fie director.
  • Dovada platii. Inregistrarea unei companii costa aproximativ 2.500 de siceli.

ASISTENTA JURIDICA IN INREGISTRAREA UNEI COMPANII

Fiecare dintre aceste documente va avea nevoie de semnatura unui avocat pentru a recunoaste si a certifica veridicitatea tuturor elementelor prezente in diversele declaratii.

Atunci cand o persoana implicata in infiintarea companiei nu este cetatean israelian, va fi necesara furnizarea unei fotocopii a pasaportului.

CONDUCEREA COMPANIEI

Dupa verificarea tuturor documentelor, registratorul companiilor va emite un numar de inregistrare, care va fi numarul de identitate al noii companii.

O companie trebuie sa aiba un contabil pentru certificarea anuala a conturilor sale. Contabilul este responsabil pentru contabilitatea lunara si intocmirea raportului anual.

In fiecare an, o companie trebuie sa plateasca o taxa registratorului de companii. Cu toate acestea, numai o plata partiala este necesara daca taxa este platita in avans.

In cele din urma, in cazul in care o companie doreste sa isi modifice statutele, trebuie sa raporteze acest lucru catre grefier in termen de 14 zile de la decizie.

CATEVA AVANTAJE PENTRU INFIINTAREA UNEI COMPANII ISRAELIENE

1 – Limitarea raspunderii

Avantajul principal al infiintarii unei societati cu raspundere limitata este, dupa cum sugereaza si numele, o limitare a raspunderii. Aceasta inseamna ca actionarii unei companii nu pot suporta o datorie care depaseste valoarea actiunilor lor.

Astfel, daca compania are datorii, creditorii nu pot solicita rambursarea de la actionari, oferind actionarilor securitatea necesara pentru a-si desfasura activitatea profesionala, fara teama ca activele lor personale vor fi in pericol.

Pe de alta parte, in anumite cazuri extreme, cum ar fi atunci cand riscul este asumat de un actor neinteles sau o actiune premeditata de catre actionari pentru a prejudicia interesele creditorilor, legea permite instantei sa retraga aceasta garantie si sa utilizeze activele actionarilor pentru a rambursa o parte sau toate datoriile datorate creditorilor.

2 – O entitate juridica independenta

Ca entitate juridica independenta, compania are drepturi si obligatii si este autorizata sa efectueze numeroase operatiuni juridice si financiare. Acestea includ urmatoarele:

  • Inregistrarea unui contract;
  • Inregistrarea ca proprietar al unei proprietati imobiliare in cadastrul de carte funciara (cunoscut sub numele de „tabu” in Israel) – Asumarea
  • angajamentelor;
  • Incheierea tranzactiilor comerciale;
  • Deschiderea unui cont bancar.

Daca se intampla ceva proprietarilor companiei, inclusiv falimentul sau chiar moartea, compania poate continua sa functioneze fara a suferi consecinte legale. Ca persoana juridica separata, compania are o viata nelimitata si exista independent.

3 – O structura functionala mai flexibila

Actionarii unei companii israeliene au libertatea de a alege structura financiara si functionala a companiei lor. Astfel, acestia isi pot distribui actiunile si drepturile respective in conformitate cu termenii si conditiile cu care sunt de acord.

Diviziunea poate fi implementata inainte de crearea companiei. Acestea sunt incorporate in statutul companiei sau in baza unui acord de cooperare.

4 – Taxele implicate

Fiecare companie este supusa unor taxe care trebuie platite pentru lucratorii sai la Fondul national de asigurari (Bituah Leumi) si la autoritatile fiscale. Procentul acestor contributii de asigurari sociale este stabilit in functie de valoarea veniturilor impozabile colectate de companie.

Desi legislatia fiscala este foarte dinamica si este necesar un studiu de la caz la caz, crearea unui SRL este probabil sa fie structura ideala pentru economisirea taxelor si impozitelor sociale.

In plus, compania trebuie sa plateasca taxa anuala la Registrul Comertului si al Companiilor. Incepand cu 2018, taxa este de 1.488 NIS (companiile care doresc sa plateasca in primele doua luni ale anului beneficiaza de o reducere).

Daca sunteti interesat sa infiintati o companie israeliana si sa solicitati asistenta juridica, nu ezitati sa accesati site-ul http://www.si-law.ro, pentru a lua legatura cu cei mai buni avocati, care se vor ocupa de problema dvs. si va vor ajuta in vederea deschiderii firmei.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.