Cele mai bune display-uri LCD – iPhone 6 si iPhone 6 Plus

Share Button

Majoritatea utilizatorilor de iPhone stiu cat de important este display-ul pentru un astfel de dispozitiv. De aceea, atunci cand apar probleme este bine sa ne adresam unui service gsm specializat care sa fie capabil sa faca o inlocuire display iPhone. O astfel de inlocuire display iPhone poate fi realizata de catre specialistii de la Servicegsm.ro.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre display-urile de pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

Apple a inventat termenul de „display retina” in 2010, atunci cand a anuntat si iPhone 4. La momentul acela, rezolutia de 960 x 640 a zdrobit, pur si simplu, competitia. De atunci, insa, Apple a fost eclipsata de telefoanele Android cu ecrane de 1080p si 1440p.

ppt.ro

Anuntul lui iPhone 6 si iPhone 6 Plus ofera sansa lui Apple de a intra inapoi in cursa celor mai bune rezolutii, insa trebuie, de asemenea, sa pastreze mai subtile acele caracteristici de afisare, care fac ecranul atat de mare. Fara prea multe cuvinte, iPhone 6 si iPhone 6 Plus ofera, de departe, cele mai bune ecrane LCD testate vreodata.

Chiar daca Apple tinde sa arate o oarecare timiditate atunci cand vine vorba de cifre, stim deja ca iPhone 6 are un ecran de 4.7 inci cu o rezolutie de 1334 x 750, iar iPhone 6 Plus ofera un ecran de 5.5 inci cu o rezolutie de 1920 x 1080.

Afisajul anterior oferit de cei de la Apple, vorbim de display-ul retina, avea o densitate de 326  de pixeli per inci (PPI), care se intampla sa fie exact la fel cu cea a lui iPhone 6 cu cresterea dimensiunii si a rezolutiei. Imbunatatirea reala in ceea ce priveste claritatea afisajului vine insa cu iPhone 6 Plus, care ofera o un spectaculos 401 PPI.

Densitatea pixelilor necesara pentru un dispozitiv mobil ramane, inca, o problema deschisa. In timp ce iPhone 6 este mai putin dens decat dispozitive precum HTC One M8 si Galaxy S5, are, totusi, o rezolutie suficient de buna pentru a reda perfect cele mai multe dintre imagini (cel putin in ceea ce priveste capacitatea de percepere a ochiului uman).

Singura diferenta reala apare atunci cand se recalculeaza dimensiunile imaginilor de la rezolutia lor originala la cea a telefonului. Pixelii aditionali prezenti pe iPhone 6 Plus fac o diferenta notabila in aceasta privinta, mai ales in ceea ce priveste textul si imaginile foarte detaliate. Daca vorbim doar despre densitatea pixelilor, Apple este inca in urma celor de la LG si Samsung, ambele companii mergand spre ecrane 1440p (2560 x 1440, QHD).

Un ecran bun se defineste prin mai mult decat numarul pixelilor. Apple a fost, in mod traditional, foarte buna la reproducerea culorilor, cu cele mai multe dintre ecrane ajungand la 100 % in ceea ce priveste varietate culorilor. Anul trecut, ecranul retina de pe iPad Mini a fost o exceptie notabila in aceasta privinta, insa noile iPhone sunt din nou in top din acest punct de vedere.

Acuratetea culorilor este similara cu cea de pe iPhone 5S si cu aproximativ 10 % mai buna decat cea a ecranului Super AMOLED de pe Galaxy S5. De fapt, raportul de contrast este chiar mai bun si mai consistent pe ecranele LCD de la Apple in lumina ambientala puternica in comparatie cu AMOLED-urile de la Samsung, ceea ce este cu totul neasteptat.

Pentru mai multe detalii legate de inlocuirea display-ului iPhone accesati Servicegsm.ro.

watchshop.ro

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.