Ce pot sa iti spuna anvelopele despre masina ta?

Share Button

Anvelopele sunt singura parte a masinii in contact permanent cu soseaua, adica au un impact substantial asupra sigurantei masinii, desi sunt deseori ignorate ca elemente de siguranta.

Anvelopele ne pot spune foarte multe lucruri despre masina noastra, despre modul in care conducem, si cel mai important despre cand trebuie schimbate – anvelope la preturi bune gasesti in Galati la Selgros.

Daca  sunt uzate pe mijloc – asta insemna ca anvelopele au fost umflate prea tare, in asa fel incat doar centrul lor au atins soseaua, deci oricine a condus masina a avut un nivel de tractiune redus substantial.

ppt.ro

Daca sunt crapate – cauza cea mai probabil este lovirea unei gropi sau unei borduri. Daca presiunea din anvelope este prea mare sau prea mica creste riscul ca anvelopa sa sufere puternic in cazul unui impact.

Daca anvelopa e plina de “dealuri si vai” – de regula acest lucru se intampla cand suspensia masinii are probleme, astfel roata ajunge sa loveasca soseaua mai tare in unele locuri decat in altele.

Cand ai adancituri pe diagonala in anvelopa – acest lucru de regula pe pbserva pe anvelopele din spate pe o masina cu tractiune pe fata. Cauzele pot fi de la rotirea insuficienta a anvelopelor sau transportul de greutati mari pe spate.

watchshop.ro

Daca sunt uzate pe lateral – un semn clar de presiune scazuta. Acest lucru este foarte periculos pentru orice anvelopa, se va misca mai mult si sunt sanse mult mai mari sa explodeze brusc.

Anvelopele sunt un element de siguranta foarte important pentru orice sofer. Starea lor ne poate spune multe despre masina, despre suspensie, directie, modul in care se conduce masina, ce probleme are si ce masuri ar trebui sa luam.

Datorita importantei lor in domeniul sigurantei, anvelopele ar trebui inlocuite cand prezinta semne de uzura, precum cele mentionate mai sus. Vezi oferta de anvelope de la Selgros!

Selgros Galati
Produse alimentare si nealimentare
Bd. Galati nr. 1 C Galati, 800 654 , RO
Tel: 0236 305 000
Fax 0236 305 199

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.