Ce este asigurarea pentru masinile inchiriate?

Share Button

Asigurarea rca auto este unul dintre cele mai importante aspecte de luat in calcul atunci cand achizitionam o masina. Fie ca suntem soferi incepatori sau cu zeci de ani de experienta asigurarea rca auto este indispensabila.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre ce este si cum functioneaza asigurarea pentru masinile inchiriate.
Asigurarea auto este un tip de asigurare care acopera cheltuielile cauzate de accidentele sau furturile de masini. Atunci cand un sofer inchiriaza o masina, firmele de inchirieri auto ofera o asigurare pentru masina, care se aplica doar pe perioada in care soferul conduce masina inchiriata.

Pachetele de asigurare obisnuite includ coliziunea si daunele, acoperirea raspunderii personale si de asigurare a accidentelor. Cei care inchiriaza automobile pot alege, de asemenea, sa achizitioneze asigurari pentru bunurile personale pentru a acoperi obiectele pierdute sau furate din masina inchiriata.

[adsenseyu1]

ppt.ro

Multi oameni nu realizeaza faptul ca asigurarea auto pentru masina personala si cea de sanatate acopera multe din situatiile care sunt acoperite si de asigurarea pentru masinile inchiriate. Unele companii de carduri de credit ofera, de asemenea, acoperire in cazul in care chiria este platita folosind unul din cardurile lor.

Inainte de a cumpara asigurarea de la firma de inchirieri auto, cei care inchiriaza automobile ar trebui sa se sfatuiasca cu companiile de asigurari si cele de carduri de credit cu care au mai colaborat sau cu care se afla inca in colaborare.

Cele mai frecvente tipuri de asigurare pentru masinile inchiriate se refera la daunele provocate de coliziuni si pierderi. Din punct de vedere tehnic acestea nu sunt, de fapt, asigurari intrucat nu sunt subscrise de catre societatea de asigurari.

In schimb, acestea reprezinta un fel de contract intre cel care inchiriaza si firma de inchirieri. Fara acestea, firma de inchirieri il poate face pe chirias responsabil de daunele produse masinii in urma unui accident sau de furtul acesteia. Cele mai multe dintre asigurarile auto personale acopera deja acest lucru.

Asigurarea de raspundere personala este un alt tip obisnuit de asigurare pentru masinile inchiriate. Acea clauza privind daunele provocate de coliziuni acopera doar daunele suferite de masina inchiriata nu si cele pe care le sufera celelalte masini implicate in accident.

[adsenseyu1]

Asigurarea de raspundere personala acopera atat pagubele materiale cat si vatamarile corporale cauzate altor persoane si masinilor lor atunci cand are loc un accident. Ar putea acoperi chiar si chiriasul in cazul in care el sau ea este implicat intr-un accident cu un sofer care nu are asigurare. Reamintim faptul ca o astfel de asigurare poate fi deja furnizata de catre compania de asigurari auto sau de sanatate personala a chiriasului.

Tipurile mai putin frecvente de asigurare pentru masinile inchiriate se refera la asigurarea personala de accident si la asigurarea de bunuri personale. Asigurarea personala de accident plateste o suma globala in cazul in care chiriasul sau unul dintre pasageri este omorat sau ranit grav.

Asigurarea de viata sau polita de asigurare de sanatate pot acoperi deja acest lucru. Asigurarea de bunuri personale plateste pentru bunurile pierdute sau furate din masina inchiriata. Majoritatea politelor de asigurare pentru masinile personale nu acopera o astfel de situatie.

Pentru mai multe detalii legate asigurarea rca accesati Rcaautoieftin.ro.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.