Ce avantaje ne ofera teava de cupru?

Share Button

In lumea instalatiilor exista cateva materiale care pot fi folosite cu precadere, deoarece acestea au anumite prorpietati care se preteaza utilizarii lor in anumite conditii. Teava de cupru bara reprezinta unul dintre produsele de acest tip, cuprul fiind materialul cu utilizare la scara cea mai larga in domeniul instalatiilor.

De ce este teava de cupru bara atat de avantajoasa?

Acest tip de teava poate fi folosita intr-o multitudine de aplicatii, fie ca vorbim despre instalatii de apa rece, calda, sau instalatii sanitare. Caracterul functional este apreciat si de catre specialistii in domeniu, care o recomanda dealtfel si din punct de vedere al rezistentei.

Rezistenta la temperaturi mari, ea se preteaza foarte bine si in instalatii de incalzire, iar acest lucru il putem vedea cu usurinta in majoritatea locuintelor.

ppt.ro

Un alt avantaj al folosirii de teava de cupru bara il constituie durata nelimitata de viata a acesteia, dar si rezistenta la foc si presiune. Acest lucru este important, mai ales avand in vedere faptul ca de cele mai multe ori presiunea este cea care ne pune probleme. Aceasta poate conduce la fisuri sau ruperi in structura materialelor, insa cuprul este un material care nu va permite acest lucru.

Un alt avantaj pentru care este indicat sa folosim teava de cupru bara, consta in faptul ca poate fi folosit cu usurinta in cazul instalatiilor de apa potabila, deoarece nu favorizeaza aparitia microorganismelor.

Apa va ramane curata si sigura, destinata folosirii in orice moment, fara pericole si fara griji. Bacteriile de asemenea nu sunt favorizate, materialul in sine nefiind unul permisiv din acest punct de vedere.

watchshop.ro

Avantajos este si faptul ca teava din cupru are un coeficient mic de dilatare termica, ceea ce inseamna ca ea isi va pastra forma si dimensiunile, chiar si in ipoteza utilizarii acesteia in vederea trecerii apei cu temperaturi foarte ridicate.

Impermeabilitatea retelei de alimentare este un alt motiv pentru care am putea alege teavade cupru bara, acest lucru fiind iarasi important in ceea ce priveste exploatare in conditii de siguranta a instalatiei.

Mai mult decat atat, si din punct de vedere estetic putem vorbi despre avantaje, deoarece tevile din cupru dau o nota de rafinament, se incadreaza perfect in orice incapere si mai mult decat atat, nu ocupa un spatiu foarte mare. Asadar, ele pot fi utilizate fara probleme chiar si in cele mai inguste spatii, fireste, in limite normale.

Spatiu va fi economisit in acest fel, lasandu-ne loc pentru alte idei pe care le-am putea avea in ceea ce priveste amenajarea. Teava de cupru bara este disponibila intr-o varietate de dimensiuni, din care noi putem alege exact ceea ce ne este necesar sau, la nevoie, o putem adapta dupa cerintele dimensionale ale locuintelor noastre.

Este important sa stii ca nici pretul pentru teava de cupru bara nu este atat de mare precum te-ai astepta. Desi este un produs foarte eficient si sigur, acesta este accesibil oricui, astfel incat fiecare instalatie sa poata fi utilizata in depline conditii de siguranta, atat din punct de vedere al durabilitatii cat si la nivel sanitar si igienic.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.