Cat de mult ai nevoie de asigurare?

Share Button

De multe ori, inclini sa cumperi cea mai ieftina asigurare, in functie de legile tarii in care locuiesti. Dar asta s-ar putea sa nu te protejeze in totalitate, mai ales daca esti implicat intr-un accident in care tu ai fost vinovatul.

Cand vei iesi data viitoare pe autostrada, aminteste-ti de asta: La nivel global, s-a constatat ca un sofer din sapte sau chiar mai putini, poseda o asigurare pentru automobil.

Cu atatia soferi care conduc fara o asigurare, este mai mult decat important ca tu sa fii asigurat. Dar ce tip de asigurare ti se potriveste? Sau cat de scumpa? Poti verifica intotdeauna cu incredere pe www.rcaautoieftin.ro, unde vei gasi toate raspunsurile la intrebarile tale.

Daca gandesti ca majoritatea soferilor, probabil ca iti doresti o asigurare destul de ieftina sau chiar cea mai ieftina permisa de legile tarii unde locuiesti. Aceasta insa nu te va proteja in totalitate, daca esti de vina in caz de accident. De aceea, este o buna idee intotdeauna sa cumperi o asigurare care poate acoperi cat mai mult.

ppt.ro

In aproape orice tara, exista asa numita asigurare de raspundere, care este de cele mai multe ori, obligatorie. Limitele de raspundere se incadreaza la urmatoarele subpuncte:
•    raspunderea pentru raniri ale unei persoane in caz de accident
•    raspunderea pentru raniri ale tuturor persoanelor implicate intr-un accident
•    raspunderea pentru daune ale proprietatii (masinii) in caz de accident

Un alt tip de acoperire al asigurarilor consta in PIP sau personal injury protection, adica protectia in caz de accident pentru propria ta persoana, mai ales cand aceasta implica raniri, socuri emotionale, etc. Acest tip de asigurare iti plateste spitalizarea in caz de accident, de obicei intr-un cumul maxim de 80%.

Unele state de asemenea, considera obligatoriu sa-ti achizitionezi o asigurare ce raspunde si acopera automat si eventualele cheltuieli medicale, cu spitalizarea in caz de accident, medicamentele cumparate, etc.

watchshop.ro

Chiar daca fiecare stat are obligativitate in achizitionarea de asigurari minime pentru raniri, te sfatuim sa achizitionezi o asigurare mai scumpa. Daca altcineva, sufera din cauza accidentului si este ranit, iar tu esti vinovatul, cea mai ieftina asigurare cu siguranta ca nu te va putea acoperi.

Pe de alta parte, daca masina ta nu valoreaza mult, in eventualitatea in care cealalta persoana implicata in accident alege sa te dea in judecata, probabil ca nu va putea recupera o suma destul de mare.

Pe langa alte forme de asigurari, mai exista si asigurarea in caz de coliziune. Aceasta, acopera in general daunele survenite asiguratului si are grija de masina ta in caz de furt, incendiu, obiecte ce pot cadea pe masina producand daune grave, explozii sau alte probleme neasteptate.

Asigurarile de coliziune sunt de obicei obligatorii, mai ales in contractele de leasing ale masinilor si sunt esentiale in cazul in care detii un automobil foarte scump. Inainte de a cumpara orice tip de asigurare auto, asigura-te ca ti-ai revizuit toate celelalte tipuri de asigurari contractate, pentru a nu te afla in situatia in care ai cumparat ceva ce nu-ti trebuie.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.