Care sunt cele mai cunoscute tipuri de garduri ?

Share Button

Cei care locuiesc la casa cunosc foarte bine utilitatea unui gard. Desi o casa de tip american, fara gard, pare a fi extrem de atractiva, este mult mai bine sa iti delimitezi spatiul si sa tii departe hotii sau animalele dornice sa iti intre in curte.

Alegerea unui gard poate sa fie destul de dificila insa, in conditiile in care exista foarte multe tipuri de garduri. Avem garduri din fier forjat, garduri din lemn, garduri din caramida sau garduri din piatra. Evident, exista si alte materiale folosite, ceea ce ofera o flexibilitate mare, dar si o decizie greu de luat.

Care sunt cele mai intalnite garduri?

[adsenseyu1]

ppt.ro

– Gardul din fier forjat. Este un gard extrem de intalnit, care a inceput sa fie folosit in evul mediu, la palate si castele. Gardurile din fier forjat sunt elegante, oferind o nota de vechime oricarei case. Evident, nu sunt foarte potrivite pentru casele moderne. Atunci cand alegi un astfel de gard este bine sa te asiguri ca meseriasii stiu foarte bine ceea ce fac.

– Gardul din lemn. Este unul dintre gardurile preferate de proprietarii caselor, deoarece ofera o flexibilitate foarte mare in ceea ce priveste designul si este foarte rezistente. Gardurile din lemn pot avea atat un aspect rustic, cat si unul elegant, in functie de dorinta fiecaruia.

Avantajul major pe care il prezinta este faptul ca poate fi reparat cu usurinta, poate fi revopsit, ori de cate ori ai nevoie de o schimbare si este destul de ieftin. Dezavantajul este faptul ca trebuie ingrijit si lacuit sistematic, daca nu vrei sa fie victima factorilor naturali.

[adsenseyu1]

– Gardul din caramida. Este un alt gard foarte intalnit si prezent in curtile cele mai moderne. Atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al eficientei, este un gard care merita investitia. Din pacate, gardul din caramida poate sa fie destul de costisitor.

– Gardul din piatra. Este un gard cu un aspect rustic, extrem de placut. Intalnit indeosebi la casele de munte, acest gard are un farmec aparte. Poate fi construit din orice tip de piatra naturala sau prelucrata si poate capata diverse forme.

Mana de lucru in acest caz este destul de costisitoare.

Exista, asadar, multe tipuri de garduri.Ceea ce conteaza este sa alegi gardul care sa iti protejeze casa si sa ii ofere o estetica speciala.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.