In timp ce telefoanele mobile devin din ce in ce mai puternice, stocheaza mai multe date, si sunt utilizate pentru mai multe funcții, acumulatorii care le asigura functionarea trebuie sa evolueze la fel de repede. Utilizarile traditionale ale telefonului mobil, cum ar fi pentru vorbit si mesaje text, utilizeaza foarte putin din energia bateriei in comparatie cu alte functii de comunicatii moderne, cum ar fi cele video si jocurile.
Cand o baterie se descarca, aceasta trebuie sa fie reincarcata, iar în timp, capacitatea de reincarcare a bateriei poate incepe sa se diminueze. Cand se intampla acest lucru, este necesara achizitionarea unui acumulator Nokia original pentru al inlocui pe cel vechi.
[adsenseyu1]
O baterie de rezerva pentru situatii de urgenta pentru telefon atunci cand este necesar, este de asemenea, o idee buna, mai ales pentru cei care se bazeaza pe telefoanele lor zi de zi.
Dar care sunt principalele tipuri de acumulatori? Vom vedea in randurile de mai jos.
Telefoanele mobile mai vechi, functionau in principal avand la baza tehnologia cunoscuta sub numele de nichel cadmiu, sau NiCD pe scurt. Cu toate acestea, din cauza faptului ca, cadmiul este un material toxic, si a faptului ca acesti acumulatori se vor uza in general, din cauza “efectului de memorie” in timp, s-au dezvoltat tehnologii mai avansate.
Dupa NiCD a venit Hibridul Nikel Metal, sau NiMH pe scurt. Odata cu aparitia acestui tip de baterie s-a redus efectul de memorie, capacitatea de incarcare s-a imbunatatit cu aproximativ 40 la suta, si a fost eliminata utilizarea substanțelor chimice si a materialelor periculoase din procesul de fabricatie al acumulatorului. Aceasta tehnologie este inca folosita drept una de baza, pentru telefoane, in general.
[adsenseyu1]
Tehnologiile mai avansate, insa, utilizeaza litiu, iar mai nou, baterii litiu-Polymer, si baterii litiu-ion – Li-poli și Li-Ion de scurt – care sunt cele mai frecvente baterii folosite la telefoanele mai avansate, moderne.
Aceste baterii au o capacitate de incarcare mai mare, sunt mult mai mici si usoare, si nu sufera deloc de efectul de memorie. Acestea sunt, prin urmare, surse ideale de alimentare pentru smartphone-uri si alte dispozitive similare.
Acumulatori OEM si non-OEM
OEM reprezinta Official Equipment Manufacturer, si este un termen folosit pentru a determina daca un produs a fost fabricat de catre producatorul original sau un producator tert. Cand Nokia va fabrica un acumulator, de exemplu, aceasta va fi OEM, sau un acumulator Nokia original, deoarece Nokia a fabricat-o in primul rand. Cand un alt producator, insa, reuseste sa produca un acumulator care este compatibil cu telefoanele Nokia, aceasta va fi non-OEM, deoarece acest producator tert, nu este creatorul original, el realizand pur si simplu o copie.
Cu singuranta acumulatorii OEM sau originali (acesta fiind termenul mai la indemana fiecaruia) au o serie de avantaje fiind, moderni, compacti si usori dar mai presus de toate imbunatatesc performanta telefonului tau.
Acumulatorii Nokia originali se deosebesc prin procesul de incarcare rapida si sunt proiectati pentru o functionare continua. De asemenea,nu au efec de memorie iar eficienta se recupereaza usor dupa o descarcare profunda.
In ansamblu, prin folosirea acumulatorilor originali avem doar de castigat iar daca sunteti in cautarea unui furnizor de acumulatori nu numai Nokia ci si pentru orice alte tipuri de telefoane on line va fi mereu simplu: cu un singur click, chiar aici: www.magazingsm.ro.