Accesorii gaurire – burghiele pentru slefuit si gaurit metal si lemn

Share Button

Aceste accesorii sunt extrem de importante. Ce ne facem daca folosim o bormasina performanta dar folosim niste burghie de calitate foarte proasta? Riscul este ca acestea sa se rupa si sa nu putem da o gaura sau sa realizam o slefuire corespunzatoare. De aceea sunt importante burghiele, accesorii nelipsite in cazul gauririi sau slefuirii fie a metalelor feroase sau neferoase, fie a lemnului.

Dintre accesorii scule electrice am selectat cateva burghie de calitate care sunt folosite in astfel de lucrari. Burghiul de slefuit, varf de burghiu cu taisul in cruce, avand dinti taietori adanciti. Burghiul elicoidal pentru lemn este un burghiu extrem de cautat. Acest tip de burghiu elicoidal pentru lemn este realizat conform normei stricte de fabricatie Bosch. Dispozitivele de gaurit extrem de ascutite pentru gauriri precise, fara aschii.

Cu o tehnologie de slefuire avansata si discul de slefuire din nitrura de bor cu cristale cubice, se realizeaza un slefuit de precizie, in material intarit. Acest tip de burghiu este foarte util pentru executarea in serie a unor gauri de pana la 30 mm. Este adecvat pentru lemn de esenta tare sau moale, avand vraf de centare si muchie pretaietoare si fiind totodata dublu spiralat. Un alt burghiu pentru lemn este cel cu varf M si totodata doua muchii pretaietoare.

Acest burghiu are o forma deosebita a spiralei care impiedica alipirile si asigura o rapida evacuare a aschiilor. Are doua taisuri, este cilindric cu doua spirale. O alta categorie de burghie o reprezinta burghiele elicoidale pentru lemn cu zencuitor de 90 de grade. Acest tip de burghie sunt adecvate pentru lemn de esenta tare si moale, pentru PAL cu si fara strat de melamina, pentru diverse placaje.

ppt.ro

Realizeaza gaurirea si adancirea intr-o singura operatie, zencuitorul putand fi folosit in anumite situatii si ca limitator de reglare a adancimii. Este cilindric, cu doua spirale. In anumite situatii este nevoie de zencuitoare demontabile pentru burghie elicoidale pentru lemn. Adecvate pentru lemn de esenta tare si moale, PAL cu sau fara strat de melamina, placaj. Zencuitorul poate fi folosit in anumite situatii ca limitator de reglare a adancimii. Zencuitoarele demontabile realizate pentru burghie elicoidale folosite pentru materiale din lemn.

Burghiele elicoidale pentru lemn, sunt adecvate pentru lemn de esenta tare si totodata moale. Burghiul spiral pentru lemn din otel inalt performant, de inalta precizie, este pentru slefuit plin, avand varf de centare si muchii pretaietoare. Tija este hexagonala. Acest tip de burghiu se poate schimba extrem de repede fara sa fie necsare scule de schimbare. Culoarea burghiului este argintie. Burghiul este dublu spiralat.

Toate aceste tipuri de burghie fie ca sunt folosite in cazul materialelor metalice feroase sau neferoase fie ca sunt folosite in industria prelucratoare a lemnului, sunt accesorii de nedespartit. Trebuie sa luati in calcul ca in anumite situatii folositi aceste burghie pe termen indelungat dar, exista sansa ca acestea sa fie rupte fiind nevoie urgenta de o rezerva de acelasi tip.

watchshop.ro

Nu puteti folosi spre exemplu burghie cu alte dimensiuni decat ale celui rupt sau nu puteti folosi burghie pentru lemn in cazul gauririi metalice si invers.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.