5 fenomene hilare care pot speria un catel

Share Button

Un catel poate sa se sperie foarte usor de unele lucruri. Cu siguranta iti amintesti acum razand comportamentul cainelui tau in unele situatii precum artificiile de revelion, o furtuna sau prezenta altui caine care il poate intimida.

Mai ales momentul in care il hranesti cu ceva bun, precum Acana junior mediu si incerci sa sustragi farfuria, se sperie foarte tare. In continuare iti prezentam fenomenele din viata de zi cu zi, normale, dar care unui caine ii pot provoca o reala teama:

1.    Furtuna

Astrafobia este frica de furtuna si este o fobie foarte intalnita la caini. Gradul acestei frici poate diferi de la caine la caine. Unii pot pur si simplu sa aiba putina frica, pe cand altii tremura, isi dau urechile pe spate si isi ascund coada din cauza fricii.

ppt.ro

Altii pot chiar sa aiba reactii mai severe si sa se ascunda, sa devina impacientati sau sa piarda controlul si sa urineze fara voia lor. Of of, saracutii. Daca am putea sa ii linistim cumva!

Unii caini pot chiar sa simta cum se apropie furtuna, cu mult timp inainte de a se innora. Multi stapani au observat acest comportament al cainelui lor iar la cateva minute dupa, au realizat de ce.

watchshop.ro

2.    Artificiile

Frica de artificii este o alta fobie comuna la caini. Este similara cu astrafobia datorita sunetelor si luminii puternice care apare si dispare. Pentru unii caini, aceasta fobie poate disparea o data ce ei se obisnuiesc cu aceste fenomene.

In alte cazuri, este nevoie de alte tehnici. Cainii cu o forma severa de fobie au nevoie de tratament medicamentos cu pastile anti-anxietate sau sedative.

3.    Frica de aspirator

Multi caini dezvolta o frica pentru unele aparate care fac zgomot cum ar fi aspiratorul, clopoteii decorativi de Craciun, jucaria unui copil. De cele mai multe ori, aceasta frica nu este una cu efecte serioase.

Obiectele pot fi pur si simplu indepartate din preajma lui iar acesta se va linisti. In cazuri particulare, poate fi o problema. Astfel, trebuie sa il inveti sa stea in prezenta acestor obiecte si sa ii arati ca nu sunt daunatoare in nici un fel.

Ajuta-ti cainele sa treaca peste aceste etape deoarece in interiorul lor ei chiar se lupta cu aceasta frica. Pentru noi este putin comic deoarece stim ca el nu este in nici un fel de pericol, dar cainelui, neavand constiinta, ii este putin mai greu sa se controleze. Haideti sa ii calmam si sa gandim noi si pentru ei!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.