Ce trebuie sa stii despre un generator electric?

Share Button

Datorita faptului ca au de platit tot mai multi bani pentru energia electrica pe care o consuma, fin ce in ce mai multi utilizatori casnici aleg sa gaseasca si alte solutii alternative pentru alimentarea cu energie electrica a locuintelor si a gospodariilor.

O astfel de solutie este reprezentata de catre unul sau mai multe generatoare electrice, care sunt usor de instalat, dar si usor de folosit.

Ei bine, aceste generatoare de curent, sunt niste aparate compuse din motoare termice si alternatoare de curent, care sunt montate impreuna pe un suport metalic. Ele mai cuprind si suporti antivibranti, dar si panouri de comanda.

Un asemenea generator de curent electric, poate avea o putere care sa inceapa de la 1kVa, si poate ajunge pana la cateva mii de kVa.

ppt.ro

Referitor la sistemul electric al unui generator de energie electrica, acesta trebuie sa fie compus dintr-un demaror, baterie, reglor de tensiune, si nu in ultimul rand, mai este prevazut si cu un sistem de oprire de siguranta in cazurile in care scade tensiunea electrica.

Un alt amanunt interesant, este acela ca generatoarele care au o putere mare sau foarte mare, trebuie sa fie neaparat dotate cu un sistem de preincalzire.

In ceea ce priveste modul de functionare al unui generator electric, trebuie mentionat faptul ca acesta functioneaza pe baza principiului inductiei electromagnetice. Conductorul electric in momentul in care este miscat intr-un camp magnetic, genereaza energia electrica de care avem atat de multa nevoie.

Astfel, energia oferita de catre miscarea conductorului, este transformata in energie electrica, in interiorul unui camp magnetic.

Miscarea de rotatie a acelor generatoare de curent electric, folosite in uz casnic, este realizata de un motor care functioneaza prin ardere pe baza de benzina. Aceste generatoare au o putere mica, insa trebuie precizat faptul ca sunt si generatoare care au o putere mare si o putere foarte mare, care insa functioneaza pe motorina.

In cazul in care ai de gand sa beneficiezi de un generator electric pentru o perioada de timp indelungata, atunci cu siguranta ar trebui sa te orientezi spre un motor in patru timpi, pentru ca un astfel de generator este ideal pentru o gospodarie, si este si silentios.

In momentul in care insa iti alegi un generator electric, trebuie sa ii cunosti puterea exacta, si mai trebuie sa sii, sis a tii cont de faptul ca in momentul pornirii, aparatele electrice necesita o putere mult mai mare, decat puterea necesara pentru a functiona in conditii normale.

Mai mult decat atat, trebuie mentionat faptul ca aparatele care urmeaza sa primeasca energie electrica de la un generator de curent, este obligatoriu sa aiba inscrise pee le puterea absorbita, pentru a nu se intampla vreun eveniment nefericit, iar aparatul sa se defecteze.

Un alt amanunt interesant este acela ca se pot gasi pe piata atat generatoare de curent electric fixe, cat si generatoare de curent electric mobile. Acele generatoare mobile sunt ideale, pentru ca pot sa fie folosite in mai multe locatii, si pot fi usor transportate, insa ele necesita instalare si alimentare cu combustibil.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.