Scorul altmetric al articolelor pentru SEO

Share Button

Acum cateva luni, cei de la Wiley au lansat serviciul Altmetric in toate revistele din Wiley Online Library. O interogare obisnuita pe care o primim de la autorii nostri este “cum ne putem implica?”

Acest articol prezinta cinci lucruri simple pe care dvs. (ca autori) le puteti face pentru a va imbunatati scorul Altmetric al articolului. Dar mai intai, permiteti-mi sa adresez doua intrebari fundamentale. Daca esti interesat de optimizare seo Cluj, intra pe Smartseopack.com.

Cum se calculeaza scorul?

Scorul se bazeaza pe masura cantitativa a atentiei acordate de un articol stiintific si deriva din 3 factori principali (volum, surse si autori). Noutatile si mentiunile pe blog sunt ponderate cel mai mult, insa pe scurt, cu cat mai multi oameni mentioneaza si interactioneaza cu articolul dvs. din mai multe surse respectate, cu atat este mai probabil ca scorul dvs. va creste.

ppt.ro

Deci, care este un scor bun? Potrivit lui Altmetric, o publicatie de nivel mediu ar putea astepta ca o treime din lucrarile publicate sa fie mentionate cel putin o data, rata scazand rapid pentru publicatiile de specialitate mai mici – dar proportia exacta va varia in functie de jurnal. Pe aceasta baza multe articole vor avea un scor de zero.

Cinci lucruri pe care le puteti face pentru a va ajuta sa va imbunatatiti scorul Altmetric al articolului.

Inainte de a va promova articolul, va recomandam sa creati (si ulterior sa utilizati pentru diverse actiuni promotionale) un scurt rezumat al lucrarii. Acest rezumat ar trebui sa includa rezultatele cheie ale cercetarii dvs. (adica am facut acest studiu pe X si am obtinut rezultate Y), precum si link-uri catre resurse suplimentare utile, cum ar fi videoclipuri. Aceasta permite apoi unui public mai larg sa inteleaga si sa va aprecieze cercetarea.

1. Daca rulati un blog, adaugati o postare despre articolul dvs. Daca aveti un contact care gestioneaza un blog, cereti-i sa va ajute sa va promovati munca.

2. Trimiteti informatii despre lucrarea dvs. – fie prin intermediul oricaror conturi existente pe care le gestionati sau prin orice conturi sociale / institutionale.

3. Contactati biroul dvs. de presa institutional pentru a vedea daca articolul dvs. este relevant pentru orice oportunitati de publicitate.

4. Discutati despre lucrarea dvs. la urmatoarea conferinta si personalizati constientizarea cercetarii dvs. in cadrul comunitatii proprii.

5. Creati un cont pe LinkedIn si impartasiti-va munca cu mii de colegi din acelasi domeniu de activitate.

Pentru mai multe informatii despre promovarea articolului dvs., sa aruncam o privire la Wiley’s Journal Author Promotional Toolkit.

Daca faceti clic pe pictograma Altmetric pictograma / Altmetric Score pentru articolul dvs. despre Wiley Online Library, puteti vedea statisticile individuale ale articolului. Acest lucru va permite sa va urmariti eforturile si sa comparati lucrarea cu alte articole din jurnal.

Uitati-va la un exemplu real.

Acest articol – Repertoriul imbunatatit al starilor dinamice ale creierului are un scor de 256 (din Septembrie). Scorul este derivat din mentiuni in 19 sectii de stiri, 4 bloguri, 95 de conturi Twitter, 11 pagini Facebook, 4 pagini Google+ si 3 conturi Reddit, precum si un videoclip YouTube. Deci, acest lucru va ofera un raport al tuturor elementelor diferite care contribuie la scorul Altmetric.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.